Fabrici Vučiću: Obezbediti ambijent za nesmetanu realizaciju slobode medija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa šefom Delegacije Evropske unije Semom Fabricijem, koji mu je je ukazao na potrebu za konkretnim unapređenjima kako bi se obezbedio pogodan ambijent u kom sloboda medija i uloga civilnog društva mogu da se realizuju nesmetano i bez pritiska, saopšteno je iz Vučićevog kabineta.

Vučić je posebno naglasio da se zalaže da predstavnici svih medija rade svoj posao u atmosferi potpune slobode izražavanja i da tome ostaje i lično posvećen, budući da je sloboda medija jedna od najvećih tekovina demokratije.

Sagovornici su razmotrili proces usklađivanja zakonodavstva Srbije sa zakonodavstvom EU i saglasili se da je potreban energičniji rad u oblasti vladavine prava, a razgovarali su i o reformi pravosuđa, uključujući ustavni proces, borbi protiv korupcije, slobodi medija i obnovi međustranačkog dijaloga.

Vučić je zahvalio na podršci koju EU pruža Srbiji u uslovima pandemije i rekao da se nada da će uskoro stići i prvi kontingenti vakcina iz programa Kovaks.

Fabrici je pružio uverenje da će EU nastaviti da pruža punu solidarnost Srbiji, a pozitivno se osvrnuo na doprinos Srbije Kovaks programu i čestitao na rezultatima koje zemlja ostvaruje u procesu vakcinacije, kao i na pravovremenim i odlučnim merama koje su preduzete u borbi protiv koronavirusa.

Autor: FoNet

Izvor: N1

Naslovna fotografija: Rade Prelić/ TANJUG