Evropska nedelja sporta u Srbiji

U okviru Evropske nedelje sporta danas će se održati sportski događaji u Aranđelovcu, Boru, Pirotu, Zaječaru, Knjaževcu, Somboru i Beogradu.

Ilustracija: Pixabay

U Aranđelovcu će se od 17 sati u Bodi bilding klubu “Big men” održati javni trening.

U Boru je planirano da se održe dva školska sportska časa koji će biti posvećeni sportu i zdravom načinu života. Događaj će se održati na sportskim terenima gradskih i seoskih škola sa početkom u 9:15.

U Pirotu je planirno održavanje dva događaja. Prvi na Trgu pirotskih ratnika sa početkom u 12 sati gde će se održati javni trening stonog tenisa i karatea. Drugi događaj biće u Pirotskom gradu sa početkom u 12 sati gde će se u okviru Školskog sportskog dana održati dve radionice. Prva je kulturno-istorjiska, a druga sportska.

Pre sportskog dela manifestacije, licencirani turistički vodiči će učenicima predstaviti kulturno-istorijske znamenitosti tvrđave u kojoj se nalaze. Vodiči će na zanimljiv način organizovati obilazak tvrđave, i upoznavanje sa istorijskim i kulturnim značajem tvrđave.

Druga celina je sportska radionica koja sadrži tri kreativne i zabavne radionice: plesnu radionicu, atletsku radionicu i dečju igru – štap i kanap. Sve sportske radionice vodi nastavnik fizičkog vaspitanja sa iskustvom u fitnesu.

U Zaječaru će se od 17 sati u Gimnastičkom klubu “Zaječar” održati javni trening gimnastike.

Javni trening košarke biće održan na otvorenim terenima u Knjaževcu sa početkom u 17 sati.

U Somboru na Trgu Svetog Đorđa u 17 sati počeće javni trening odbojke.

U Beogradu će u 19 sati početi TreninGO izazov “Trčim za školu” koji je osmišljen kao projekat sportsko-humanitarnog kraktera gde će svaki korisnik TreniGO aplikacije biti u mogućnosti da trčeći donira svoje pretrčane kilometre nekoj od 10 škola iz Srbije kojima je neophodna pomoć u sportskoj opremi i rekvizitima za unapreženje nastave fizičkog vaspitanja.

Raspored događaja nalazi se na sajtu Evropske nedelje sporta.

Evropska nedelja sporta je događaj pokrenut od strane Evropske komisije. Cilj je razvoj sporta i fizičke aktivnosti. Ovaj događaj se realizuje po sedmi put u zemljama širom Evrope.