Rok za prijavljivanje radova na konkursu „Evropa i ja“ u okviru 11. izdanja Evropskog dnevnika produžen je do 15. februara. Srednjoškolci će tako imati više vremena da se nakon zimskog raspusta kreativno izraze o različitim temama u vezi sa Evropskom unijom.

Na konkursu mogu učestvovati srednjoškolci prvog, drugog i trećeg razreda, koji se takmiče u pet kategorija: fotografija, strip/karikatura, video, blog i multimedija. Teme konkursa su:

  • EU i Srbija
  • EU u tvom svakodnevnom životu
  • Mitovi o EU
  • Ljudska prava
  • Životna sredina i klimatske promene

Učenici mogu da se prijave za učešće na konkursu putem portala  www.evropskidnevnik.rs. Nakon završetka procesa prijavljivanja, na istom sajtu građani će moći da glasaju za najbolje radove. Autori tri najbolja rada u svakoj kategoriji dobiće nagradno putovanje u zemlje EU.

Evropski dnevnik pokriva širok spektar tema, od nastanka EU i njenih institucija, preko životne sredine, ljudskih i manjinskih prava, zajedničkog tržišta, vrednosti EU i zajedničke valute. Iz ove publikacije, srednjoškolci će saznati možete saznati više o programima razmene studenata, fondovima i stipendijama, volontiranju, programima učenja jezika i kakve su prednosti za Srbiju i njene građane u procesu evropskih integracija. Dnevnik takođe sadrži informacije o EU podršci Srbiji u borbi protiv korona virusa.

Detalji o pozivu dostupni su na sajtu europa.rs.

Srednjoškolci koji žele da dobiju štampano izdanje ovogodišnjeg Dnevnika, mogu ga zatražiti preko email adrese evropskidnevnik@euinfo.rs. Online izdanje dostupno je na ovom linku.

Izvor: Delegacija Evropske unije u Srbiji

Naslovna fotografija: Delegacija Evropske unije u Srbiji

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *